Yılın İlk Yarısında Konut Kredisi Faizleri

TEM
31
2015
Yılın İlk Yarısında Konut Kredisi Faizleri
 

Ev sahibi olmak isteyenler için yılın 7 ayı nasıl geçti? Aslında 2015’in ilk yarısı, geçtiğimiz yıllara oranlara kısmen daha yüksek konut kredisi faiz oranlarına sahipti. Firincioglu.com olarak, Türkiye’nin önde gelen 10 bankasının faiz oranları ortalamasını hesaplayıp, sizin için faizlerin nabzını tuttuk.

Ocak ayında ev kredisi faizleri %1 puan civarındaydı. Şubat ayında 0,02 puan düşen oranlar yılın en düşük seviyesine geldi. Ancak fazla kalıcı olmadı bu durum ve Mart ayında %1,01 ile başlayan çıkış Nisan ayında sabit kalsa da Mayıs ve Haziran aylarında %1,02 ve %1,03 olarak gerçekleşti.

Konut kredileri kapsamında yer alan “ev geliştirme kredileri” de bu oranları paralel ilerledi diyebiliriz. Özellikle esnafın dükkan ve iş yerlerini tadilat yaptırmak için (örneğin epoksi ile kaplamak için) kullandığı bu kredi türüne başvuru oranının da yıl boyu dalgalı olduğunu gördük.

Epoksi kaplama, pvc değişikliği, güvenlik sistemleri kurdurmak gibi harcamalar için ihtiyaç kredileri de tercih edilebilir. Bir başka araştırma – inceleme yazımızda da bu oranları sizinle paylaşmayı ümit ediyoruz.

Kredi kullanmak için en uygun faiz oranını veren bankayı, epoksi zemin kaplama için ise en kaliteli hizmeti veren firmayı yani Fırıncıoğlu’nu tercih etmeyi unutmayın! 

Whatsapp
Hemen Ara