Marmaray’da Sızıntıya Epoksili Çözüm

AGU
03
2015
Marmaray’da Sızıntıya Epoksili Çözüm
 

Evet, yanlış okumadınız; Türk aklının ve Japon mühendisliğinin National Geographic TV’ye belgesel konusu olan Marmaray projesinde su sızıntısına epoksi kaplamalı çözüm bulundu!

Açıldığı günden beri tehlike yaratır mı yaratmaz mı tartışmaları arasında devam eden Marmaray’daki su sızıntılarına karşı mühendisler, endüstriyel epoksi kullanmak suretiyle çözüm buldular. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre sızıntıların kaynağı net olarak belirlenemese de nasıl durdurulacağı belirlendi: Yüksek oranda epoksi içeren bir karışımla çatlakların içine nüfus edildi! Tüm boşlukları dolduran bu karışım, içindeki epoksi maddesi nedeniyle hızla katılaşıyor ve suyun yol almasını engelliyor.

Epoksi’nin Özellikleri

Zemin kaplama malzemesi olarak sıkça kullanılan epoksi; uzun ömürlü olması, kolay temizlenmesi, çizilmeye ve kırılmaya karşı dayanıklı olması ve kimyasallara dayanıklı olması ile bilinmektedir.

Epoksi zemin kaplama malzemeleri; fabrikalardaki zor koşullara, kimyasal ürünlere, temizlik malzemelerine, güneşe, suya son derece dayanıklıdır. Kolay temizlenir, koku ya da leke yapmaz, estetiktir ve su yalıtımı sağlar. Tüm bu nedenlerden ötürü birçok işyeri, atölye, fabrika, ofis, cafe, hastane ve Marmaray gibi kitlelere hizmet veren kamusal alanlarda sıkça kullanılmaktadır. 

Whatsapp
Hemen Ara