Ev ve Ofis Değeri Nasıl Belirlenir?

HAZ
20
2015
Ev ve Ofis Değeri Nasıl Belirlenir?
 

Fırıncıoğlu İnşaat ve Epoksi Zemin Kaplama olarak bu yazımızda ev satın almak isteyen değerli dostlarımıza, konut değeri hesaplamak ile ilgili bazı ipuçları sunmak istedik. Malum son yıllarda konut fiyatları bir hayli yükseldi. Eşzamanlı olarak artan toplu konut projeleri de pek çok farklı fiyatlandırmanın ortaya çıkmasına neden oldu. Doğal olarak ev sahibi olmak isteyenler için zorlu ve kafa karıştırıcı bir süreç başladı: “Daire iyi güzel ama bu kadar eder mi” sorusu…

Bakalım emlak uzmanları, gayrimenkul değeri hesaplarken nelere dikkat ediyorlarmış.

Konut Özelliklerine Göre

Temelde en yaygın kullanılan ve en sade hesap yöntemidir. Burada etki eden faktörler nelerdir? Cevabı aslında hepimiz biliyoruz: Bina yaşı, semt, ulaşım, imkanları, cepheler, ısıtma sitemi, okul – hastane – fırın vb yerlere yakınlık, denize ya da yeşil alana yakınlık, m2 vb

Kira Gelirine Göre Hesaplama

Satın almak istediğiniz dairenin kira geliri ne kadar eder? Eğer içinde bulunduğunuz zaman diliminin değerleriyle konuta ödenecek tutar, kira geliriyle 18 - 20 yıl içerisinde kendisini karşılıyorsa, Türkiye koşullarında bu normal kabul edilmektedir. Ancak süre 25 yıl ya da daha fazla çıkarsa, oturup koşulları bir daha gözden geçirmekte fayda vardır.

Karşılaştırma Yöntemi

Almak istediğiniz dairenin fiyatı ile çevre daireler için istenen ücretler örtüşüyor mu? Emlakçıları ve müstakbel komşularınızı gezerek bu sorunun yanıtını bulabilirsiniz. Tabi bu kıyaslamayı yaparken binalar ve evler arasındaki nüansları göz ardı etmemelisiniz.

Ofis – İşyeri Değeri Belirleme

Eğer ev değil ofis ya da farklı amaçlarla kullanmak üzere bir işyeri almak istiyorsanız kısmen daha farklı unsurlara bakmanız gerekebilir. Şöyle ki: Ulaşım yine önemlidir fakat yalnızca kendinizi düşünmemelisiniz. Müşterileriniz size rahatça ulaşabilirler mi? Ayrıca yapacağınız iş için yeterli mi, uzun vade de ihtiyaçlarınızı karşılar mı vb soruları da hesaba katmalısınız.

Değiştiremeyeceğiniz noktaları iyi hesaplamalısınız. Diğer konular ise aslında sadece teferruattır. Yani endüstriyel, konsept ya da epoksi zemin kaplama ve dekorasyon yaptırarak ilgili mekanı ihtiyaçlarınıza yönelik değiştirebilirsiniz. 

Whatsapp
Hemen Ara